środa, 23 grudnia 2015

Makiełki

Korzystając z pomysłu kuzynki z bloga http://mamysprawy.pl/ przygotowaliśmy makiełki - czyli kluski z makiem :). To bardzo szybka i prosta do przygotowania propozycja deseru na wigilijny stół. 

Składniki:
- 300- 400 g makaronu (suchego) typu spatzle (do kupienia w Lidlu)
- 1/2 opakowania masy makowej (gotowej ok. 400-500 g)
- 1 garść rodzynek
- 1/2 garści migdałów 
- 1/2 garści orzechów
- sól
- wrzątek do namoczenia rodzynek




Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z "instrukcją" na opakowaniu. Masę makową połączyć z rodzynkami, pokrojonymi drobno migdałami i orzechami. Makaron odcedzić i połączyć z masa makową - gotowe :)

Ilość porcji 4-5
Czas przygotowania 20 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz