Sezon szparagowy 2013 obfituje w
naszej kuchni w szparagowe nowinki (biorąc pod uwagę, że robiliśmy
do tej pory szparagi może 2 razy:).
Jedną z ostatnich są szaragi z
patelni z limonką (cytryną) – przepis znaleziony na stronie
Kulinarnych podróży Natalii, po lekkich modyfikacjach
Składniki:
- 10 szt. białych szparagów
- 2 łyżki masła
- 1/2 szt limonki
- 1 łyżeczka tymianku suszonego
- sól gruboziarnista
- pieprz
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić
pokrojone w cienkie plasterki limonkę (cytrynę). Smażyć ok 3
minut.
Szparagi obrać, odciąć zdrewniałe
końcówki i dodać do sosu maślano – limonkowego.
Smażyć do miękkości szparagów ok.
10 minut. Z braku świeżych ziół dodałam suszony tymianek. Smaku
potrawy dopełnia sól gruboziarnista.
Ilość porcji :2
Czas przygotowania: 20 minut
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz